BLOG

EVİMİ SATMAK İSTİYORUM, KRİZ İSTEMİYORUM.

10 Aralık 2020
EVİMİ SATMAK İSTİYORUM, KRİZ İSTEMİYORUM

EVİMİ SATMAK İSTİYORUM, KRİZ İSTEMİYORUM

Mutlaka kendimiz veya tanıdığımız biri evini satmak için ilan verip branda asmıştır. Bu belki de tanımadığımız bir komşumuz da olabilir. Satılık brandasını görür görmez komşularımız, esnaf, yoldan geçen birileri görüp,  meraktan evin özelliklerini bile sormadan direk fiyat sorarlar ve kendi evleriyle kıyaslama yaparak ooo çok pahalı diye düşünürler. İlk günler bu şekilde günde en az 15 ile 20 arasında arama gelir ve bunalırsınız hatta bilmediğiniz numaraları açmak dahi istemeyebilirsiniz. Sıra satılık dairenizi görmek isteyen ve aslında sadece sohbet (dedikodu)etmeye gelen komşularınızda. Her gelen komşunuz evinizi kendi eviyle kıyaslayıp, daha iyi bir yönünü bulup, onun evi bu kadar ediyorsa benimki de bu kadar eder kıyaslamasını yapacaktır. Bu satış yavaş yavaş içinizde bir krize doğru gittiğinin resmi duygusudur. Buraya kadar sadece brandadan gelen aramalar ile ilgili olası yaşanacak durumların özetidir.

Sıra dijital platformlarda verdiğiniz ilanlara geldi. İlk saniyeler ,dakikalar, saatler de gelecek onlarca telefonun hemen hemen hepsi emlakçılara ait olacaktır ve hatta hemen hemen hepsi ciddi bir müşterisi olduğunu ve evinizi göstermek istediğini söyleyecektir. Bu telefon aramaları sizi heyecanlandıracak hatta satmış kadar sevineceksiniz. Ya da ben emlakçı ile çalışmıyorum deyip her birini reddedecek ve sonunda günlerce  gerçek alıcı telefonu bekleyeceksiniz. Emlak danışmanlarının tamamına yakını,  çoğu daha kendisi evinizi görmeden, sizinle tanışmadan ve satış koşullarınızı öğrenmeden müşteri getirmeye çalışacaktır. Bu durum sizi zaman ve bedenen çok yoracaktır hatta bazen işinizden izin almak durumunda bile kalabilirsiniz. Tüm bu yaşanacak olan durumlar sadece ilk hafta geçerli olacaktır ve daha sonra telefonlarınız sessizleşecek ve umudunuz kırılacaktır. Tam da burada yaşadığınız duygular 2. krizdir.

Su ana kadar okuduklarınız kimileri için birebir aynı iken kimileri için şaşkınlık la karşılanacak ve doğruluğu sorgulanacaktır.

Bir sonraki yazımda başarılı bir mülk satışı için yapılması gerekenler ve bir emlakçı veya gayrimenkul danışmanı ile çalışmanın nasılları ile ilgili olacaktır.